Home » Schaderapport Auto

Schaderapport Auto

Hulp bij Schade

Of het nu gaat om een kleine kras of omvangrijke schade aan je auto of motor, wij staan klaar om je te assisteren bij het opstellen van een betrouwbaar schaderapport.

Onze deskundige schade-experts ondersteunen je bij het nauwkeurig beoordelen van de schade en zorgen voor een schaderapport dat je direct kunt indienen bij je verzekeraar.

Schaderapport image 169,50 - BPMPortaal.nl

De kosten van één schaderapport
169,50 excl. BTW
( 205,10 incl. BTW )


BPMPortaal 25 jaar ervaring
BPMPortaal one-stop-shop
BPMPortaal Binnen een dag
BPMPortaal Persoonlijk advies

Waarom een Schaderapport?

Een schaderapport is essentieel omdat het een gedetailleerde en officiële documentatie biedt van de schade aan een voertuig.

Het is cruciaal voor het vaststellen van de oorzaak en omvang van de schade, wat onmisbaar is bij het indienen van verzekeringsclaims en het bepalen van de schadevergoeding.

Bovendien helpt het bij het plannen van reparaties en kan het vereist zijn voor wettelijke doeleinden, vooral na ernstige ongevallen.

Wij kunnen hierin een sleutelrol spelen door deskundige ondersteuning te bieden bij het opstellen van deze rapporten.

Met ervaren taxateurs en toegang tot geavanceerde software, helpen wij bij het nauwkeurig beoordelen van de schade en het opstellen van een betrouwbaar en gedetailleerd schaderapport.

Dit zorgt ervoor dat je als voertuig eigenaar een grondige en professionele basis hebt voor verdere stappen, zoals het indienen van claims bij je verzekering of het plannen van reparaties.

 • Bewijs van Schade en Omvang: Het rapport biedt een gedetailleerde beschrijving van de schade aan het voertuig, wat helpt om de omvang en oorzaak van de schade vast te stellen.

 • Verzekeringsclaims: Voor het indienen van een claim bij een verzekeraar is een schaderapport vaak noodzakelijk. Dit rapport dient als bewijsstuk voor de schade en is cruciaal voor de verwerking van de claim.

 • Vaststelling Schadevergoeding: Het schaderapport helpt bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Dit is belangrijk bij het onderhandelen met verzekeraars of bij juridische geschillen.

 • Wettelijke Vereisten: In sommige gevallen zijn schaderapporten wettelijk vereist, vooral bij ernstige ongevallen of bij schade die gevolgen kan hebben voor de verkeersveiligheid.

 • Herstelwerkzaamheden: Een schaderapport kan dienen als leidraad voor de reparatiewerkplaats om de schade nauwkeurig te herstellen.
BPMPortaal Taxatierapport aanrijding

Schaderapport klaar in één dag

Bij BPM Portaal word je snel geholpen. Ook met je schaderapport voor je auto, motor of ander voertuig. Zo kun jij weer snel door.

Onze taxateurs nemen de schade op locatie op, en sturen het direct door naar onze binnendienst collega’s. Die gaan vervolgens aan de slag met de schadeberekening. Dit schaderapport ontvang je digitaal van ons.

Wat kost een schaderapport?

De kosten voor het laten opmaken van een schaderapport bedraagt:

Onze taxateurs staan snel voor je klaar en je ontvangt alles al binnen een dag.

Schadevaststelling geregeld in 4 stappen

 1. Je maakt eenvoudig een afspraak op onze website of door te bellen.
 2. Onze taxateur komt het voertuig schouwen.
 3. Onze specialist maakt op basis hiervan het schaderapport op.
 4. Je ontvangt het schaderapport van ons digitaal, binnen één dag.

Het Proces van Schadevaststelling

Bij het beoordelen en vastleggen van schade aan een voertuig speelt de rol van een taxateur of expert een cruciale rol.

Onze professionals gebruiken hun uitgebreide kennis en ervaring om de aard en omvang van de schade nauwkeurig te bepalen.

Ze voeren een grondige inspectie uit, waarbij ze letten op zowel zichtbare als verborgen schade.

Met behulp van geavanceerde technologieën en methoden documenteren ze elk detail van de schade.

Deze beoordeling resulteert in een gedetailleerd schaderapport dat essentieel is voor verzekeringsdoeleinden, het bepalen van de waardevermindering van het voertuig, en het plannen van de benodigde reparaties.

Wij bieden toegang tot ervaren taxateurs en experts die zorgen voor een objectieve en betrouwbare schadebeoordeling, essentieel voor een transparant en goede schadeafhandeling.

Toch nog vragen over je schadevaststelling? Neem gerust contact op met een van onze schade experts.

Wat staat er in het Schaderapport?

Al onze schaderapporten zijn voorzien van de volgende wettelijke informatie:

 1. Wettelijke Verplichting bij Ernstige Schade: Bij ernstige schade aan een voertuig, zoals na een ongeluk, is het wettelijk verplicht om dit te vermelden in het schaderapport. Dit dient als bewijs voor verzekeraars en, indien nodig, voor juridische procedures.
 2. RDW Keuring (indien noodzakelijk): Bij aanzienlijke schade kan een voertuig als ‘wrak’ worden beschouwd. In zo’n geval moet het voertuig opnieuw gekeurd worden door de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) voordat het weer de weg op mag.
 3. Informatie voor Verzekeraars: Gedetailleerd informatie over de schade, de oorzaak, en de geschatte reparatiekosten beschrijven.
 4. Algemene informatie: Informatie zoals gegevens van het voertuig, details van de schade, een schatting van de herstelkosten, en vaak foto’s van de schade.
 5. Aansprakelijkheid en Verantwoordelijkheid: Informatie over aansprakelijkheid in geval van schade door derden of bij ongelukken.
 6. Waardevermindering: Informatie over waardevermindering van het voertuig als gevolg van de schade.
 7. Bewaarplicht informatie: Zowel de eigenaar van het voertuig als de instantie die het schaderapport opstelt, hebben een bewaarplicht van dit document voor een bepaalde periode.