BMPPortaal Audi close up

Waarom je BPM aangifte uitbesteden meer omzet genereert.

Home » Blog » Waarom je BPM aangifte uitbesteden meer omzet genereert.

Je administratie uit handen geven is niets nieuws. Een boekhouder verwerkt elk kwartaal je facturen. Veel ondernemers kúnnen hun boekhouding wel zelf, maar kiezen er bewust voor om dit uit te besteden. Waarom?

Je bent er toch vaak meer tijd aan kwijt dan je zou willen, en de regels veranderen elk jaar. Je wilt voorkomen dat je iets verkeerd doet én daarom misschien een aanslag krijgt! Met de BPM aangifte is dat eigenlijk niet anders.

In dit blog vertellen we hoe je met het uitbesteden van je BPM aangifte hier meer omzet mee kan genereren. 

Een aangifte is een expertise

“Ieder zijn vak…” wordt er vaak gezegd. En dat is in de automotive sector niet anders. Een kassamedewerker van de Jumbo is geen autoverkoper. En zo is een autoverkoper ook geen Belastingdienst expert.

Voor het BPM Portaal is het doen van BPM aangiftes onze dagelijkse bezigheid. We weten als geen ander welke koerslijsten zorgen voor een zo laag mogelijke BPM. We zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen én regelgeving.

Wel zo handig, omdat op jaarbasis de BPM op je totale voorraad flink opgelopen kan zijn. Op een aanslag achteraf, zit niemand te wachten.

Meer tijd over

“Het kost me eigenlijk gewoon teveel tijd” is een andere veelgehoorde reden om de BPM aangifte uit te besteden. De aangifte blijft administratief werk, waarbij je verschillende bronnen moet raadplegen, en formulieren moet invullen. Is de aangifte compleet?

Dan print je alles en stuur je dit per post op naar de Belastingdienst. Je moet er dus ook voor zorgen dat je genoeg inkt in je printer hebt zitten én postzegels in de lade hebt liggen. Laat je je BPM aangifte door ons doen?

Dan maak je je daar niet meer druk om en houd je tijd over voor je business.

Meer voordeel te behalen

In de tweede alinea hebben we al toegelicht, dat een aangifte een expertise is. En belastingzaken wil je liever niet fout doen. Maar je wilt ook niet het risico lopen dat je teveel betaalt, toch? Met de juiste kennis van de koerslijsten kun je de laagste BPM berekenen.

Het is echter ook mogelijk om met een taxatierapport de dagwaarde te berekenen. In dit taxatierapport nemen we foto’s op van eventuele gebruikssporen of kleine schades die de dagwaarde verminderen, en daarmee de BPM verlagen met soms wel tot duizenden euro’s.

Uiteraard dient dit taxatierapport opgesteld worden door een erkend taxateur. 

Je BPM aangifte uit handen geven?

Interesse om je BPM aangifte uit te besteden aan BPM Portaal? Neem dan gerust contact met ons op. Bij BPM Portaal werken we niet met contracten en ingewikkelde constructies, je zit dus niet aan je vast.

Je bent dus vrij om een aangifte of taxatierapport een keer te proberen. Bevalt het? Dan gaan we samen verder!