Home » BPM Aangifte

BPM Aangifte

Jouw Gids voor BPM-Aangifte

Bij het importeren van een auto, motor, camper of bestelwagen naar Nederland moet je BPM (Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen.

Deze belasting is meestal gebaseerd op de cataloguswaarde en CO2-uitstoot van voertuigen na 2007. Voertuigen met hoge uitstoot betalen meer, terwijl hybrides minder betalen en elektrische auto’s volledig BPM-vrij zijn.

Voor bestelauto’s met grijs kenteken geldt vaak een vrijstelling, maar een BPM-aangifte blijft vereist om latere problemen te voorkomen.

BPMPortaal service € 49,50

De kosten van één BPM aangifte zijn 49.50 excl. BTW ( 59,90 incl. BTW )


BPMPortaal 25 jaar ervaring
BPMPortaal one-stop-shop
BPMPortaal Binnen een dag
BPMPortaal Persoonlijk advies

Welke BPM methode kies jij?

Voordat je begint, is het cruciaal om na te denken over welke BPM-aangifte methode het beste aansluit bij jouw situatie. Er zijn namelijk drie verschillende methodes om de BPM te berekenen, die elk van elkaar verschillen.

BPM berekening op basis van Afschrijvingstabel (tabel)

De BPM afschrijvingstabel, ook bekend als de BPM tabel, is een hulpmiddel gebruikt bij het bepalen van de BPM bij de import van gebruikte voertuigen in Nederland. De tabel geeft aan hoeveel de BPM, oorspronkelijk geheven op nieuwe voertuigen, afneemt naarmate een voertuig ouder wordt.

De BPM die je verschuldigd bent, wordt berekend met behulp van de BPM afschrijvingstabel van de Belastingdienst Douane (ook bekend als de BPM tabel), waarbij een forfaitaire korting wordt toegepast die afhankelijk is van de leeftijd van de auto. Hoe ouder de auto, hoe hoger het afschrijvingspercentage uit de BPM tabel op de bruto-BPM (de BPM op de nieuwprijs) wordt, wat vaak leidt tot financieel voordeel bij het importeren van een auto.

BPM berekening op basis van Koerslijstwaarde

De koerslijstwaarde is een geschatte marktwaarde van een voertuig, zoals vastgesteld in een goedgekeurde koerslijst. Deze koerslijsten, opgesteld door erkende instanties, geven de huidige waarde van een voertuig aan, gebaseerd op factoren als merk, model, leeftijd, kilometerstand, en staat van het voertuig. Op de koerslijst vind je zowel de historische verkoopprijs voor consumenten als de inkoopwaarde die een handelaar in Nederland zou betalen.

Afschrijving via de koerslijst is niet geschikt voor een motorrijtuig met essentiële mankementen die het rijden of deelnemen aan het verkeer verhinderen. Deze mankementen moet je eerst repareren. Een auto wordt beschouwd als hebbende essentiële gebreken als deze bedoeld is voor sloop of een Wacht Op Keuring (WOK-status) heeft.

BPM berekening op basis van Tegenbewijs Taxatierapport

Met een tegenbewijs BPM taxatierapport krijg je een waardebepaling, gebaseerd op de huidige staat van de auto. Onze erkende taxateurs stellen een rapport op van alle details van de auto, compleet met foto’s en bewijslast van de waardevermindering.

Hiermee kun je aanzienlijk voordeliger uitkomen op de te betalen BPM. Wij taxeren bij je op locatie en je ontvangt binnen 1 werkdag het rapport! Wij van BPMPortaal garanderen je de laagst haalbare BPM.


BPM Aangifte in één dag geregeld

Bij BPM Portaal verstuurt ons team van specialisten je BPM-aangifte binnen een dag naar de Belastingdienst, dankzij een snelle en nauwkeurige aanpak. We combineren snelheid met nauwkeurigheid om je een efficiënte service te bieden.

Neem direct contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek met onze BPM-experts

Onze aanpak in 5 eenvoudige stappen

  1. Je stuur ons de kenteken papieren van het voertuig
  2. Wij configureren het voertuig incl. opties
  3. We vergelijken verschillende koerslijsten met elkaar en kiezen de laagste
  4. We maken de BPM aangifte op
  5. We versturen het voor je naar de Belastingdienst

Wat kost de BPM aangifte?

De kosten van een BPM aangifte zijn 49.50 excl. BTW ( 59,90 incl. BTW ) Hiervoor ben je verzekerd van de laagste afschrijving of koerslijst, en sturen we de aangifte voor je op. Het enige wat we nodig hebben, is de kentekenpapieren van het voertuig. Simpel, toch?

Aangifte van exotische voertuigen?

Heb je een zeldzaam of voertuig dat nooit in de Nederlandse markt geleverd is? Dan kan het lastig zijn om een correcte aangifte te doen.

Bij BPM Portaal hebben we hier gelukkig ervaring mee en kunnen dit alsnog voor je uit handen nemen. Neem hiervoor contact met een van onze experts.