Home » BPM Taxatierapport

BPM Taxatierapport

BPM Berekenen

Een BPM Taxatierapport, ook wel BPM tegenbewijs genoemd, is een rapport waarin door een erkende taxateur de dagwaarde van de auto wordt bepaald door middel van schouwing.

Door eventuele bovenmatige gebruikerssporen, gemist onderhoud, of andere waarde verlagende factoren te constateren, wordt opnieuw de dagwaarde van het voertuig bepaald. Een lagere dagwaarde resulteert in een lagere rest BPM.

In veel gevallen is het voordelig om een taxatierapport uit te laten voeren op het geïmporteerde voertuig, wat essentieel is voor het nauwkeurig berekenen van de resterende BPM.

BPM Taxatierapport image 169,50 - BPMPortaal.nl

De kosten van een
BPM taxatierapport
169,50 excl. BTW
( 205,10 incl. BTW )


BPMPortaal 25 jaar ervaring
BPMPortaal one-stop-shop
BPMPortaal Binnen een dag
BPMPortaal Persoonlijk advies

BPM Taxatierapport in één dag geregeld

Bij BPM Portaal zijn verschillende erkende taxateurs dagelijks actief in Nederland.

Zij staan dus vaak de volgende dag al op de stoep. Of het nu om één of meerdere voertuigen gaat. We werken met onze eigen ontwikkelde app, wat ons in staat stelt direct met het opgenomen voertuig aan de slag te gaan.

We vergelijken altijd verschillende koerslijsten met elkaar en kiezen de gunstigste uit.

Het rapport wordt door onze professionals opgemaakt, geprint en voor je op de post gedaan naar de Belastingdienst.
Je hoeft dus zelf helemaal niets meer te doen! Tijd én geld bespaart.

Je BPM Taxatierapport geregeld in 5 stappen

  1. Je maakt een afspraak met één van onze taxateurs op locatie
  2. Onze erkende taxateur neemt de auto en kentekenpapieren op
  3. Onze taxateurs op kantoor maken het rapport op
  4. Wij printen en versturen binnen één dag je rapport naar de Belastingdienst
  5. Je ontvangt van de Belastingdienst het betaalverzoek van de rest BPM

Wat kost een BPM taxatierapport?

De kosten voor een BPM taxatierapport zijn 169,50 excl. BTW
( 205,10 incl. BTW ) bij één enkele auto.

Hoe werkt een BPM taxatie?

Bij een BPM-tegenbewijstaxatie kan de schade aan de auto (gedeeltelijk) afgetrokken worden van de totale waarde. Dit resulteert vaak in een hoger afschrijvingspercentage dan wat je volgens de standaard afschrijvingstabel of koerslijst zou krijgen.

Let op: Het gebruik van een taxatierapport om af te schrijven is niet van toepassing op voertuigen met cruciale gebreken die verkeersdeelname onmogelijk of illegaal maken. Deze mankementen moeten eerst gerepareerd worden.

Een voertuig wordt als essentieel gebrekkig beschouwd als het niet voldoet aan de vereisten van hoofdstuk vijf en hoofdstuk zeven van de Wegenverkeerswet.


Wat gebeurt er bij een BPM taxatie!

Tijdens een taxatie wordt de BPM-afschrijving persoonlijk vastgesteld door een erkende BPM-taxateur. Deze beoordeelt eventuele schade, buitensporige gebruikssporen en slijtage aan het voertuig.

De taxateur inspecteert het voertuig grondig en documenteert zijn bevindingen en bewijsmateriaal in een taxatierapport. Op basis van dit rapport wordt de daadwerkelijke afschrijving en het daarbij horende resterende BPM-bedrag bepaald.


Waarom een BPM taxatie?

Vaak is een aangifte op basis van een taxatierapport financieel gunstiger. Dit komt doordat zelfs kleine schades en overmatige gebruikssporen de daadwerkelijke waarde van een geïmporteerde auto flink kunnen verlagen.

Dit leidt bijna altijd tot een aanzienlijk lager BPM-bedrag, waardoor je in veel gevallen honderden en soms zelfs duizenden euro’s kunt besparen.