Home » RDW Keuringsafspraak

RDW Keuringsafspraak

Importvoertuigen en registratie

Om de Nederlandse wegen op te kunnen met elk type voertuig, is het noodzakelijk dat deze is uitgerust met een geldig Nederlands kenteken. Dit is eveneens van toepassing op voertuigen die geïmporteerd zijn. Het officiële registratieproces van een voertuig wordt verzorgd door de RDW, waarbij een RDW Keuringsafspraak een essentiële stap vormt.

Gezien de mogelijk lange wachttijden voor een fysieke RDW Keuringsafspraak, bieden wij de service om dit proces ook online te faciliteren voor jouw voertuigen. Dit is bijzonder handig wanneer dit gecombineerd wordt met de BPM-aangifte of het opstellen van een Taxatierapport.

Op deze manier zorgen wij ervoor dat alles in één keer voor jou geregeld wordt, waardoor je snel en efficiënt van je voertuig kunt genieten

BPMPortaal service € 49,50

Het online inschrijven bij het RDW kost 49,50 excl. BTW ( 59,90 incl. BTW ) exclusief de kosten van het RDW


BPMPortaal 25 jaar ervaring
BPMPortaal one-stop-shop
BPMPortaal Binnen een dag
BPMPortaal Persoonlijk advies

RDW Keuringsafspraak
binnen één dag

Ons team van specialisten zorgt ervoor dat na de opname van het voertuig, je auto binnen één dag online wordt aangemeld bij het RDW. Vervolgens gaat het RDW met deze inschrijving aan de slag en ontvang je vanzelf digitaal bericht van de inschrijving.

Let wel; het RDW kan vragen voor een fysieke controle. In dit geval dien je een afspraak te maken en langs te gaan. In veel gevallen kun je eerder terecht dan de reguliere agenda toelaat.

RDW Keuringsafspraak geregeld in 4 stappen

  1. Wij maken de foto’s óf je gebruikt zelf onze Opname App
  2. Er wordt een dossier aangemaakt in ons systeem
  3. We schrijven het voertuig online in bij het RDW
  4. Het RDW keurt je aanvraag goed, of na een fysieke controle bij jouw RDW vestiging.

Wat kost het RDW inschrijving?

Het online inschrijven bij het RDW kost 49,50 excl. BTW ( 59,90 incl. BTW ) exclusief de kosten van het RDW. Het RDW houdt een verwerkingstijd van 4-7 werkdagen aan na het moment van inschrijven.


Het verschil tussen een
RDW keuringsafspraak &
een RDW inschrijving?

RDW Keuringsafspraak

  • Doel: Een keuringsafspraak is nodig wanneer je voertuig fysiek geïnspecteerd moet worden door de RDW. Dit is vaak het geval bij importvoertuigen, voertuigen die weer in gebruik worden genomen na schorsing, of voertuigen die een wijziging hebben ondergaan die de verkeersveiligheid of milieuprestatie kan beïnvloeden.
  • Proces: Tijdens de keuringsafspraak controleert de RDW of het voertuig voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving. Dit kan betrekking hebben op de technische staat van het voertuig, de milieu-eisen, en of het voertuig gestolen is of niet.
  • Resultaat: Als het voertuig goedgekeurd wordt, krijg je documenten die nodig zijn voor de inschrijving van het voertuig in het Nederlands kentekenregister.

RDW Inschrijving

  • Doel: Een RDW inschrijving is het proces waarbij een voertuig officieel wordt geregistreerd bij de RDW en opgenomen wordt in het Nederlands kentekenregister. Hierbij krijgt het voertuig een Nederlands kenteken toegewezen.
  • Proces: De inschrijving kan volgen na een succesvolle keuringsafspraak, of direct online plaatsvinden als er geen fysieke keuring nodig is (bijvoorbeeld bij nieuwe voertuigen die al aan de Nederlandse eisen voldoen).
  • Resultaat: Na de inschrijving ontvang je een kentekenbewijs, en in veel gevallen wordt ook direct een kentekenplaat uitgegeven of besteld. Het voertuig is dan officieel geregistreerd en mag de weg op.

In het kort: de RDW keuringsafspraak is een fysieke controle van het voertuig om te zien of het aan de eisen voldoet, terwijl de RDW inschrijving het administratieve proces is om het voertuig officieel te registreren en een kenteken toe te wijzen. Voor meer informatie over RDW gerelateerde vragen neem contact met ons op of ga naar de RDW website.