BPMPortaal VW Golf 2023

De Top 10 meest geïmporteerde auto’s van 2023

Home » Blog » De Top 10 meest geïmporteerde auto’s van 2023

Estimated reading time: 3 minuten

2023 was een opmerkelijk jaar voor de auto-importindustrie, en de cijfers onthullen welke modellen de Nederlandse wegen domineerden. Hier zijn de meest geïmporteerde auto’s van het afgelopen jaar:

1. Volkswagen Golf: 1.530 🚗

De Volkswagen Golf behoudt zijn positie als favoriet, met een indrukwekkend aantal van 1.530 geïmporteerde exemplaren. Zijn iconische ontwerp en betrouwbare prestaties blijven een aantrekkingskracht uitoefenen.

2. Volkswagen Polo: 1.314 🚗

De Volkswagen Polo volgt nauw op de Golf, met 1.314 geïmporteerde eenheden. Dit compacte model biedt een perfecte balans tussen stijl en efficiëntie, waardoor het een populaire keuze is.

3. Toyota Aygo: 611 🚗

Met 611 geïmporteerde exemplaren is de Toyota Aygo een opvallende verschijning op de Nederlandse wegen. Zijn compacte formaat en zuinige eigenschappen maken het een favoriet in stedelijke gebieden.

4. Opel Corsa: 563 🚗

De Opel Corsa, met 563 importen, blijft een solide keuze voor autoliefhebbers. Het model combineert een aantrekkelijk ontwerp met moderne functies.

5. Citroën C1: 543 🚗

De Citroën C1 volgt met 543 geïmporteerde exemplaren. Dit stadsvoertuig scoort hoog vanwege zijn wendbaarheid en brandstofefficiëntie.

De rest van de top tien omvat de Ford Fiesta, BMW 1-Serie, Peugeot 107, Mercedes-Benz A-Klasse en Toyota Yaris, elk met hun eigen unieke kenmerken die autobezitters aantrekken.

Deze cijfers weerspiegelen niet alleen de populariteit van bepaalde automodellen, maar ook de diverse voorkeuren van Nederlandse consumenten. Het is fascinerend om te zien hoe automerken en modellen evolueren en zich aanpassen aan de steeds veranderende behoeften van de markt.

Benieuwd naar hoe je jouw droomauto kunt importeren? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek met een van onze BPM-importspecialisten.

Bron: RDC / Bovag


Alle foto’s en afbeeldingen op deze website zijn het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars en zijn beschermd onder internationale auteursrechtwetten. De foto’s mogen niet worden gereproduceerd, gekopieerd, opgeslagen, gedownload of verspreid worden in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende.

Als je een eigenaar bent van een foto die op deze website wordt gebruikt en je wilt dat deze wordt verwijderd, neem dan contact met ons op via info@bpmportaal.nl We zullen de foto zo snel mogelijk verwijderen of de nodige credits verstrekken.

Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met het respecteren van de auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten van de rechthebbenden van de foto’s.