BPM Import BWM

Auto’s importeren. 5 redenen om het wél te doen.

Home » Blog » Auto’s importeren. 5 redenen om het wél te doen.

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een auto (of motor) importeren klinkt voor veel particulieren, maar ook autobedrijven nog spannend. Een ‘onbekende’ auto naar Nederland halen, laten keuren, BPM aangeven. Kortom, een hoop gedoe en een hoop papierwerk, denkt men. Het tegendeel is echter waar. Er zitten veel voordelen aan het importeren van auto’s. En al het werk kun je uit handen geven, zonder fors in te leveren op je marges. Dit en de 5 redenen om wél auto’s te importeren, lees je in deze blog.

Scherpe verkoopprijzen

In het buitenland zijn de verkoopprijzen over het algemeen lager. Dat heeft er onder andere mee te maken dat de aanschafprijzen van nieuwe auto’s lager liggen. Omdat Nederland een BPM heffing over de nieuwwaarde van een auto rekent, wat bij andere landen niet het geval is.

Zo zijn er al veel blogs te vinden op websites zoals de AutoRAI, waarbij de forse prijsverschillen op nieuwe auto’s pijnlijk duidelijk worden. De restwaarde, oftewel de prijs van een occasion ligt in het buitenland dus ook een stuk lager. 

Groter aanbod in het buitenland

Wie denkt dat Nederland een echt auto-land is, heeft het goed mis. Nederland stond een paar jaar terug nog op de 15e plek wat betreft autobezit per 1.000 inwoners (481) volgens het CBS. In andere landen zijn dus veel meer auto’s te vinden per 1.000 inwoners.

En met een land als Duitsland, waar veel automerken vandaan, heeft dus ook een enorme occasionmarkt. Veel keuze dus, en met name veel keuze uit Duitse bolides als Audi, BMW, Mercedes en Volkswagen. Wil je dus één van deze merken importeren? Begin je zoektocht dan in Duitsland. 

Rijker uitgeruste auto’s

Een logisch gevolg van het eerste argument is dat auto’s door de lagere verkoopwaarde, rijker worden uitgerust. Met andere woorden, de auto’s worden samengesteld met meer opties en/of accessoires.

Dat is een merkbaar verschil met Nederlandse auto’s, waarbij er ook vaak ‘kale’ auto’s worden verkocht, die bijvoorbeeld door dealers op voorraad worden genomen. Een bijkomend voordeel van deze opties, is dat ze in de eerste twee jaar van de auto worden afgeschreven.

Meer opties, betekent dus vaak een grotere afschrijving. En meer afschrijving resulteert in een lagere rest BPM. 

Geen administratief gedoe

We noemden het al eerder. Een auto importeren kan best in de papieren lopen. Zeker als je ook nog meer voordeel wil behalen door middel van het taxatierapport wat we zojuist uitlegden, dat door een externe taxateur moet worden uitgevoerd.

Je hebt actuele kennis nodig, en tijd om dit allemaal voor elkaar te krijgen. En daar zijn wij nou juist voor. Bij BPM Portaal nemen we alles voor je uit handen. Zowel bij een BPM aangifte als bij het taxatierapport. Van de beste koerslijst, tot en met het opsturen naar de Belastingdienst.

Je hoeft in feite niks zelf te doen. Daar kun je je dus niet meer door laten tegenhouden. Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van het importeren van auto’s of motoren. Of wil je graag eens met ons aan de slag? Dat kan uiteraard. Je zit bij ons niet vast aan contracten. We zijn goed in wat we doen, en daar geloven we sterk in.