Range Rover

Een Stap-voor-Stap gids van het BPM proces

Home » Blog » Een Stap-voor-Stap gids van het BPM proces

Estimated reading time: 2 minuten

Bij BPM Portaal weten we dat het importeren van een voertuig ingewikkeld kan lijken, vooral wanneer het aankomt op de BPM-aangifte. Daarom hebben we een heldere gids samengesteld om je door dit proces te leiden:

Stap 1: Voertuig selectie

• Start met het kiezen van het juiste voertuig uit het buitenland. Houd rekening met zowel jouw wensen als de Nederlandse regelgeving. Tip! Dit zijn onze favoriete Duitse auto verkoop sites.

Stap 2: BPM berekening

• De BPM (belasting van personenauto’s en motorrijwielen) hangt af van factoren zoals CO2-uitstoot en de leeftijd van het voertuig. Wij helpen je bij het nauwkeurig berekenen van deze belasting.

Wil je meer weten over hoe BPM wordt berekend? Check onze BPM Aangifte pagina voor alles over BPM methodes en hoe we je kunnen ondersteunen..

Stap 3: Waardetaxatie

• Voor gebruikte voertuigen is een waarde BPM taxatierapport nodig. Onze gecertificeerde taxateurs bepalen de waarde op een manier die erkend is door de Belastingdienst.

Stap 4: Aangifte doen

• Met de verzamelde gegevens doen wij namens jou aangifte bij de Belastingdienst. We zorgen voor een correcte en tijdige indiening.

Stap 5: RDW Inschrijving

• Na goedkeuring van de BPM-aangifte moet het voertuig worden ingeschreven bij de RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer). Dit omvat een technische keuring en de registratie van het voertuig in Nederland.

Lees hier alles over hoe wij jouw voertuig snel kunnen inschrijven bij de RDW.

Stap 6: Kenteken ontvangen

• Zodra het voertuig is goedgekeurd en geregistreerd, ontvang je een Nederlands kenteken, waarmee je voertuig klaar is voor gebruik op de Nederlandse wegen.

Bij BPM Portaal staan we klaar om je te helpen bij elke stap van het importproces. Heb je vragen of wil je meer weten over onze diensten? Neem gerust contact met ons op!